26 juli 2020

Suske en Wiske

Door nicolevanderlaan

Met Suske en Wiske bedoel ik niet de stripboeken, maar Suske en Wiske zijn mijn katten.

Suske is een kat en Wiske is een poes, het zijn dan ook broer en zus en ze zijn nu 12 jaar oud. Het zijn huis katten dus ze gaan niet naar buiten.

Hier boven op de foto liggen ze heel lief bij elkaar, dat komt maar zelden voor. En als ze dan eens zo lief bij elkaar liggen is het ook maar van korte duur, eerst beginnen ze elkaar lief schoon te maken en dan ineens is de liefde voorbij en vliegen de haren in het rond. Wiske (vrouwtje) wil meestal met rust gelaten worden, terwijl Suske (mannetje) graag wil spelen. Dat word dus ruzie, en soms heeft Suske een mooie kras op zijn neus. Eigen schuld moet hij zijn zusje maar met rust laten.

Nu zal je je misschien afvragen of de katten dan geen speeltjes hebben, nou die hebben ze genoeg maar daar kijken ze niet naar om. Volgens mij is dat bij de meeste katten zo, voor 1 keer vinden ze het heel leuk maar na 5 min houden ze het voor gezien. En een prop papier vinden ze net zo leuk (misschien nog wel leuker). Een krabpaal daar in tegen vinden ze helemaal geweldig, die gebruiken ze heel veel. Als ze er niet aan krabben dan gaan ze er wel lekker op liggen slapen.

Slapen daar zijn ze dan ook heel goed in.

Ik denk dat dat ook wel komt doordat ze niet buiten komen maar ze slapen echt bijna de hele dag. Er komt alleen beweging in wanneer ze honger hebben of wanneer ze moeten plassen/poepen. Heerlijk toch een katten leven! Ook komen ze graag bij je liggen op de bank of in bed. (ja onze katten komen ook in bed) Ze vinden het heerlijk om even geaaid te worden, als je stopt dan krijg je een pootje van Wiske net alsof ze dan zegt ; hey hallo wel door blijven aaien he. De katten zijn een soort van mijn kinderen, ik heb geen kinderen maar ik heb katten.

Wat wel heel lief is, is dat Suske 9 van de 10 keer voor het raam zit als we thuis komen van het werk. Heel af en toe dat Wiske er zit maar meestal is het toch wel Suske. Toch wel handig zo’n ingebouwde klok. Natuurlijk weten ze ook dat als we thuis komen van het werk dat ze dan lekker eten krijgen en een snoepje. Misschien dat hij het dan toch voor het eten doet en niet om ons. Maar dat vergeten we dan maar en het blijft lief.

Maar Suske is niet altijd zo lief, hij houd van kabels en snoeren. En daar mag hij dan ook graag in bijten.

We proberen zo veel mogelijk draden weg te werken, maar achter de tv blijft hij maar proberen. En wanneer hij echt vervelend blijft doen dan zetten we hem even uit de kamer, dan gaat hij in het begin wel even miauwen maar hij legt zich er snel bij neer en gaat lekker slapen. (heeft hij nog niet genoeg gedaan). Wiske is wel de rustige van de 2 en haalt niet zo veel katten kwaad uit. Ze is wel eerder bang voor dingen en ook voor andere mensen. Het zijn ook net mensen he.

In het begin waren ze wel heel bang toen we net waren verhuisd. We wonen nu in een drukke straat in een appartement 3 hoog, daar komen ook vaak ambulances langs met sirene. Elke keer als er een ambulance langs kwam of een auto met veel geluid dan doken ze weg. Nu wonen we hier al 4 jaar en zijn ze er aan gewend.

Ik hoop dat we nog heel lang van Suske en Wiske mogen genieten, en dat ze lekker blijven zoals ze nu zijn, katten met katten streken maar ook lief en rustig.

Voor meer foto’s van Suske en Wiske (of andere foto’s) kijk dan ook even op mijn instagram.

Groetjes en een fijne dag! Nicole Van der Laan