Vandaag ga ik het hebben over mijn Garmin forerunner 245 music sport horloge. Ik hou van sport horloges omdat ik sport, maar ook omdat ze andere dingen bij houden zoals je stappen op een dag, je hartslag en je slaap uren.

Mijn Garmin forerunner 245 music

Ik heb dus een horloge van Garmin, de forerunner 245 music. Zoals op de foto boven aan deze blog. Ik heb met music ( je moet wel spotify premium hebben om muziek te kunnen luisteren) maar je kan hem ook kopen zonder dat je er muziek mee kan af spelen. Dit horloge houdt ook je stappen, slaap uren en hartslag bij op een dag. Daarvoor hoef je hem alleen maar om te hebben. Je hebt dan geen bluetooth nodig of wifi. Zoals ik al wel vaker heb gezegd loop ik hard. (Hoe ik begon met hardlopen) En wandel ik ook wel eens. (Wandelen door de Veluwezoom) Dat houdt ik dus allemaal bij op mijn horloge.

garmin wandelen
Garmin app voorbeeld

Garmin app

Wanneer ik heb hardgelopen of heb gewandeld dan zet ik het over op mijn Garmin app die op mijn telefoon staat. Ik hoef alleen maar de bluetooth op mijn telefoon aan te zetten, en het horloge zet dan automatisch mijn activiteit op de app. Daar kan ik de route op zien en kijken hoe hard ik heb gelopen en hoeveel km’s. Ook houd hij bij hoe hoog mijn hartslag is geweest en hoelang ik in welke zone heb gelopen van mijn maximale hartslag. Dat vind ik ook de belangrijkste opties die het horloge bijhoud voor het hardlopen of wandelen.

Wat hij nog meer bijhoud

De app en het horloge hebben nog veel meer opties. Zo kijk ik elke dag hoeveel uur slaap ik heb gehad. Maar die vind ik niet zo nauwkeurig, want als ik lekker relax op de bank zit denkt het horloge wel eens dat ik slaap. Wat hij ook bijhoud is hoeveel stress je hebt op een dag. Hoe meer stress je hebt hoe meer je lichaam moet werken. Ik wist niet dat ik stress had, maar blijkbaar heeft iedereen stress. Je hebt het alleen niet door omdat je er niet over nadenkt. Je doet gewoon je dagelijkse dingen maar toch kan je lichaam dan stress hebben. Door bv te laat opstaan, en dat je dan moet haasten om op je werk te komen. Of wanneer het druk is op de weg en je alle stoplichten tegen hebt zitten. Onbewust gaat je hartslag omhoog en je lichaam ervaart dat als stress.

Voor de vrouwen onder ons, is het ook heel makkelijk dat het horloge je maandelijkse cyclus bij kan houden. En je kan er zelf bij zetten hoe je je voelt en wat voor symptomen je hebt.

conclusie

Ik ben super tevreden met mijn horloge, en het zorgt er ook voor dat ik bepaalde doelen wil ga halen en vol blijf houden. Zoals mijn stappen doel ( 10.000 stappen per dag en 7-8 uur slaap per nacht). Ik zet nog even een link hier onder neer, voor als jezelf ook een garmin horloge wilt kopen of gewoon even wilt snuffelen op de site.


Dit was het voor nu en ik ben wel benieuwd of jij ook een sporthorloge hebt, en zo ja welke? Laat het me weten door een reactie hieronder te plaatsen. Tot volgende week!!

https://www.garmin.com/nl-NL/